Kabak
tatlısı sever misiniz ? Ben yılda bir kere de olsa yaparım ve keyifle
yerim. Artık son zamanları yemek istiyorsanız acele edin ve tu tarifi
deneyin.
Malzemeler:
İki kg kabak
Üç su bardağı tozşeker
Kırık ceviz
Hazırlanışı
Bizim
pazarda hazır temizlenmiş şeklinde satıyorlar ben öle aldım yoksa
temizlemesi ve ayıklaması zaman alıyor ve yorucu. Kabakları genişce bir
tencereye alalım. Üç su bardağı toz şekeride...
25 Şubat 2013 Pazartesi
22 Şubat 2013 Cuma
ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI
Soğuk kış günleri geri geldi. Bu havadalarda en güzel yapılacak şeylerden biride sıcak bir çorba içmek olsa gerek.
Malzemeler
Bir adet orta boy soğan
Dört diş
sarımsak
Bir su bardağı kırmızı mercimek
Tuz, karabiber, kurunane
Bir adet
limon
Sıvıyağ
Yarım litre sıcak su
Bir avuç dolusu kadar
erişte
Hazırlanışı
Öncelikle soğan ve sarımsakları doğrayalım ve yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri tuz,karabiber...
20 Şubat 2013 Çarşamba
PATATES SALATASI TAZE SOĞANLI
Yaşam galesi birkaç gün uzak bıraktı beni bloğumdan. Neyseki arayı fazla açmadan yediklerine dikkat edenlerin çok beyeneğini düşündüğüm patates salatası ile geri döndüm.
Hazırlanışı
Beş altı kadar patatesi
yıkayıp kabuklarını soymadan bir tencerenin içine aldım. Üzerlerini geçecek kadar su ve biraz
da tuz ekleyip haşlamaya başladım. Patatesler haşlanırken yeşil soğanları ve maydanozları ince ince
kıydım, Bir limonu sıktım ve sumağı...
18 Şubat 2013 Pazartesi
DOMATESLİ BULGUR PİLAVI
Makarna ve pilav nedendir bilmem soframdan hiç eksik olmaz. Galiba küçüklükten gelen bir alışkanlık. Haftada en az bir kere pişiriyorum. Ana yemeğin yanında sizde doyurucu bir lezzet arıyorsanız doğru tariftesiniz.
Malzemeler
İki su bardağı bulgur
İki çorba kaşığı domates salçası
Bir büyük kuru soğan
İki çorba kaşığı zeytinyağı
sıcak
su
tuz
kuru
nane
Hazırlanışı
Bulgurları gözden geçirelim. Yıkadıktan sonra da süzülmesi...
15 Şubat 2013 Cuma
HAFİF BİR TATLI SÜTLAÇ
Sütlü tatlıları seviyorum. İnsan yedikten sonra acaba bu tatlı kaç kaloriydi gibi bir pişmanlık duymuyor. En azından ben duymuyorum.
Malzemeler
İki kg. süt
Bir litre su
İki kahve fincanı pirinç
Arzu ettiğiniz miktarda tozşeker
Tarçın ( üzeri için )
Hazırlanışı
Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri süt ve su ile birlikte orta ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısalım. İki saat kadar kısık ateşte, hafif...
14 Şubat 2013 Perşembe
SABAH GÜZELİ MANTARLI OMLET

Sabah kahvaltısında insan bazen değişik birşey istiyor. Dikkat ettiniz mi bilmem genelde hafta içi her sabah hep aynı kahvaltı masası yiyeceklerin yerleri bile değişmiyor masada. Bir düşünün bana hak vereceksiniz. Geçelim bugünkü tarifimiz olan sabah kahvaltılarını lezzetlendiricek mantarlı omlete.
Malzemeler
Üç adet yumurta
Bir avuç kadar mantar ( ölçüsünü tam bilemiyorum size kalmış )
Karabiber ve tuz
Hazırlanışı
Mantarları güzelce...
12 Şubat 2013 Salı
ELMA DİLİM FIRIN PATATES

Bloğumun ilk yorumunu gönderen sarımutfak-handeye teşekkürlerimi iletiyorum. Küçükte olsa insanın emek verdiği şeyin karşılığını alması güzel.
Geçelim bugünki tarifimize yine bir o kadar lezzetli ve lezzetinin yanında bir o kadarda pratik bir tarif ile sizlerleyim. Fırın patates.
Malzemeler
Küçükboy patates
Sıvıyağ
Birkaç diş sarımsak
Tuz, kekik, karabiber, ( isteğe göre kırmızı pulbiber )
Hazırlanışı
Patatesleri...