25 Şubat 2013 Pazartesi

KABAK TATLISI

Kabak tatlısı sever misiniz ? Ben yılda bir kere de olsa yaparım ve keyifle yerim. Artık son zamanları yemek istiyorsanız acele edin ve tu tarifi deneyin.   Malzemeler: İki kg kabak Üç su bardağı tozşeker Kırık ceviz   Hazırlanışı Bizim pazarda hazır temizlenmiş şeklinde satıyorlar ben öle aldım yoksa temizlemesi ve ayıklaması zaman alıyor ve yorucu. Kabakları genişce bir tencereye alalım. Üç su bardağı toz şekeride...

22 Şubat 2013 Cuma

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI

Soğuk kış günleri geri geldi. Bu havadalarda en güzel yapılacak şeylerden biride sıcak bir çorba içmek olsa gerek. Malzemeler   Bir adet orta boy soğan Dört diş sarımsak Bir su bardağı kırmızı mercimek Tuz, karabiber, kurunane Bir adet limon Sıvıyağ Yarım litre sıcak su Bir avuç dolusu kadar erişte Hazırlanışı Öncelikle soğan ve sarımsakları doğrayalım ve yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri tuz,karabiber...

20 Şubat 2013 Çarşamba

PATATES SALATASI TAZE SOĞANLI

Yaşam galesi birkaç gün uzak bıraktı beni bloğumdan. Neyseki arayı fazla açmadan yediklerine dikkat edenlerin çok beyeneğini düşündüğüm patates salatası ile geri döndüm.   Hazırlanışı  Beş altı kadar patatesi yıkayıp kabuklarını soymadan bir tencerenin içine aldım. Üzerlerini geçecek kadar su ve biraz da tuz ekleyip haşlamaya başladım. Patatesler haşlanırken yeşil soğanları ve maydanozları ince ince kıydım, Bir limonu sıktım ve sumağı...

18 Şubat 2013 Pazartesi

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI

Makarna ve pilav nedendir bilmem soframdan hiç eksik olmaz. Galiba küçüklükten gelen bir alışkanlık. Haftada en az bir kere pişiriyorum. Ana yemeğin yanında sizde doyurucu bir lezzet arıyorsanız doğru tariftesiniz. Malzemeler   İki su bardağı bulgur İki çorba kaşığı domates salçası Bir büyük kuru soğan İki çorba kaşığı zeytinyağı sıcak su tuz kuru nane Hazırlanışı    Bulgurları gözden geçirelim. Yıkadıktan sonra da süzülmesi...

15 Şubat 2013 Cuma

HAFİF BİR TATLI SÜTLAÇ

Sütlü tatlıları seviyorum. İnsan yedikten sonra acaba bu tatlı kaç kaloriydi gibi bir pişmanlık duymuyor. En azından ben duymuyorum. Malzemeler İki kg. süt Bir litre su İki kahve fincanı pirinç Arzu ettiğiniz miktarda tozşeker Tarçın ( üzeri için ) Hazırlanışı Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri süt ve su ile birlikte orta ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısalım. İki saat kadar kısık ateşte, hafif...

14 Şubat 2013 Perşembe

SABAH GÜZELİ MANTARLI OMLET

Sabah kahvaltısında insan bazen değişik birşey istiyor. Dikkat ettiniz mi bilmem genelde hafta içi her sabah hep aynı kahvaltı masası yiyeceklerin yerleri bile değişmiyor masada. Bir düşünün bana hak vereceksiniz. Geçelim bugünkü tarifimiz olan sabah kahvaltılarını lezzetlendiricek mantarlı omlete. Malzemeler Üç adet yumurta Bir avuç kadar mantar ( ölçüsünü tam bilemiyorum size kalmış ) Karabiber ve tuz Hazırlanışı Mantarları güzelce...

12 Şubat 2013 Salı

ELMA DİLİM FIRIN PATATES

Bloğumun ilk yorumunu gönderen sarımutfak-handeye teşekkürlerimi iletiyorum.  Küçükte olsa insanın emek verdiği şeyin karşılığını alması güzel. Geçelim bugünki tarifimize yine bir o kadar lezzetli ve lezzetinin yanında bir o kadarda pratik bir tarif ile sizlerleyim. Fırın patates.  Malzemeler Küçükboy patates Sıvıyağ Birkaç diş sarımsak Tuz, kekik, karabiber, ( isteğe göre kırmızı pulbiber ) Hazırlanışı Patatesleri...