Malzemeler:
- Üç orta boy patates
- Bir orta boy soğan
- Bir buçuk yemek kaşığı kadar salça domates biber karışık daha iyi olur.
- Bir diş sarımsak
- 1 dolu çay kaşığı muskat rendesi
- kuru nane, tuz, kırmızı biber istenilen ölçülerde
- Zeytinyağı
Hazırlanışı
Patatesleri küp küp şeklinde doğrayalım. Sıçak suda haşlayalım. Diğer taraftan soğanları küp küp keselim, sarımsağı rendeleyelim ve zeytinyağında kavuralım. Salçayı ekleyerek kavurma işine devam edelim. Haşlanan pateteslerin suyunu süzelim ve tencerenin içine ilave edelim. Tahta kaşık yardımı ile patatesleri ezelim. Mustak, nane, tuz ve kırmızı biber ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra patetes ezmesi hazır.
Afiyetler olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder