7 Şubat 2013 Perşembe

IZGARA BİFTEK



Dün nohut pilav tarifini vermiştim. Oradan pilav yapımını inceleyebilirsiniz. Bifteğin yanına en iyi gidecek yemeklerden biride pilavdır.


Hazırlaşını


Elektirikli ızgaralar evde kullanım için çok idealler koku sorunuda yok ben elektirikli ızgara kullanıyorum.  Etler pişerken , domatesleri ortadan ikiye kesiyoruz ve onlarıda ızgara üzerinde kısık ateşte pişiriyoruz. Soğanlarıda halka halka kesip ızgara üzerinde pişiriyoruz.. Pişen biftekler ile birlikte soğan halkarı ve domatesleri servis tabağımıza alabiliriz.


Not: Sizin böyle bir imkanınız yoksa biftekleri hafif sıvıyağ ile yağlanmış teflon tavada çok kısık ateşte arkalı önlü pişirebilirsiniz ardından aynı tavada domates ve soğanlarıda kısıt ateşte pişirebilirsiz.




Afiyetler olsun...

 

0 yorum:

Yorum Gönder