1 Mart 2013 Cuma

SAĞLIK KAYNAĞI ISPANAK - BORANİ

Geçen gün bir gazetede okumuştum. Ispanak kanserden kalp damar hastalığına kadar pek çok dertle savaşmakta etkili bir sebzeymiş. Bende bu sebzeyi biraz daha lezzetli bir hale getiren borani tarifini yapmaya karar verdim.

Malzemeler

 
  • Yarım kilo ıspanak
  • Birtepeleme çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir orta boy soğan
  • İki su bardağı yoğurt
  • Bir çorba kaşığı tereyağ
  • Pulbiber

Hazırlanışı

 
Ispanağı temizledikten sonra yayvan bir tencereye alalım, kısık ateşte ıspanaklar diriliklerini kaybedene ve suyunu çekene kadar pişirelim. Diğer taraftan sıvıyağı başka bir tencereye alalım unu ekleyelim ve un kokusu çıkana kadar iki üç dakika kavuralım. Küp küp doğradığımız soğanı da ekleyelim pişirmeye kavurmaya edelim. Soğanlar pembeleşince sosu  ıspanakların içine ilave edelim ve bu şekilde dört beş dakika pişirmeye devam edelim. Daha sonra Yoğurdu azar azar ilave edelim, Tencerenin kapağını kapatarak biraz daha pişirelim. Son olarak küçük bir tava içerisinde tereyağı eritelim ve pul biberi de ekleyip  bu sosu ıspanağa ilave edelim. Boranimiz hazır.

 

Sağlıklı bir sebzeden biraz kalorili birşeye dönüştü galiba :)

Afiyetler olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder