12 Şubat 2013 Salı

ELMA DİLİM FIRIN PATATES


Bloğumun ilk yorumunu gönderen sarımutfak-handeye teşekkürlerimi iletiyorum.  Küçükte olsa insanın emek verdiği şeyin karşılığını alması güzel.


Geçelim bugünki tarifimize yine bir o kadar lezzetli ve lezzetinin yanında bir o kadarda pratik bir tarif ile sizlerleyim. Fırın patates. 


Malzemeler

  • Küçükboy patates
  • Sıvıyağ
  • Birkaç diş sarımsak
  • Tuz, kekik, karabiber, ( isteğe göre kırmızı pulbiber )

Hazırlanışı

Patatesleri kabukları ile fırına vereceğmiz için kabuklarını iyice yıkılayım. Yıkadığımız patatesleri elma dilimleri şekilde bölelim. Dört ya da sekiz parçaya bölebilirsiniz patatesin boyutuna göre. Daha sonra patatesleri bir fırın kabına alalım. Üzerine sıvıyağ, tuz, kekik, karabiber, ve ince ince kestiğimiz sarımsaklarıda ekleyip şöyle bir karıştırıp fırına verelim.



Afiyetler olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder