15 Şubat 2013 Cuma

HAFİF BİR TATLI SÜTLAÇ



Sütlü tatlıları seviyorum. İnsan yedikten sonra acaba bu tatlı kaç kaloriydi gibi bir pişmanlık duymuyor. En azından ben duymuyorum.


Malzemeler

  • İki kg. süt
  • Bir litre su
  • İki kahve fincanı pirinç
  • Arzu ettiğiniz miktarda tozşeker
  • Tarçın ( üzeri için )


Hazırlanışı

Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri süt ve su ile birlikte orta ateşte pişirmeye başlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısalım. İki saat kadar kısık ateşte, hafif koyulaşmaya başlayana kadar pişirelim. Daha sonra toz şekeri ilave edelim. Üzeri kaymak bağlayıp koyulaştığında ocaktan alalım ve kaselere dolduralım. Belirli bir süre oda sıcaklığında beklettinden sonra buzdolabına alalım ve birazda buz dolabında soğuduktan sonra servise hazır.




Afiyetler olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder