7 Şubat 2013 Perşembe

ZEMHERİDE HAVUÇ ÇORBASI



Kışın güzel taraflarından biride. Dumanı tüte tüte içilen bir çorbadır. Grip salgını aldı başını gidiyor dikkat etmek lazım. Bunun yanında vücut direncimizide güçlendirmemiz lazım bu çorba bunun için birebir.


Malzemeler:


  • Beş tane havuç
  • 5 su bardağı su
  • Zerdeçal
  • Bir tane karanfil
  • Karabiber ve tuz
  • Bir buçuk su bardağı kadar süt


Hazırlanışı


Havuçları soyalım ve dört beş parça halinde bir tencerenin içine alalım. Bir bardak kadar sütü ve dört bardak kadar suyu ekleyip kaynatalım. Daha sonra blender yardımı ile havuçları iyice ezelim. Tencerenin içine zerdeçalı rendeleyelim. Arzu edilen kadar karabiber ve tuz ekleyelim. Kalan sütün ve suyun tamamını da ekleyip on, onbeş dakika daha kaynatalım. Ben servis ederken ince ince kıyılmış taze soğan ile süsledim. Sizde deneyebilirsiniz.





Afiyetler olsun...



0 yorum:

Yorum Gönder