8 Şubat 2013 Cuma

KEREVİZ ÇORBASI


Kerevizi kim sevmez ki :) Bügün tadı dillere destan olmuş türk mutfağının zavgeçilmezlerinden kereviz çorbası ile sizlerleyim. Kereviz için bu kadar zahmete giremem demeyin Şifa niyetine sıcak sıcak için. 

Malzemeler:


  • Üç su bardağı tavuk suyu (merak etmeyin aşağıda anlattım.)
  • Bir büyük boy kereviz
  • Bir havuç
  • Bir limon
  • Tane karabiber
  • Tuz
  • Biberiye

Hazırlanışı

Önce tavuk suyu:

Bir bütün tavuğu, biberiye, tane karabiber ve kereviz yaprakları ile 3-4 bardak suda haşlayalım. Tavuk haşlandıktan sonra tencerenin içinden alalım. Suyun içinde sadece iki üç  tane karabiber tanesi bırakıp diğerlerini çıkartalım.

Haşladığımız tavukla ilgili bir tarifide artık yarın bloğuma eklerim.



Çorba:

Hazırladığımız tavuk suyuna, Kerevizleri soyup ince ince keselim, dilimlediğimiz soğan ve halka şeklinde doğradığımız havucu ilave edelim. Yarım limonun suyunu ve iki su bardağı su ekleyip kaynatalım. Kerevizler yumuşadıktan ocağı kapalım. Yarım kalan limonunda suyunu ilave edelim. Blender aracılığı karışımı ezelim. Bir süre daha kaynattıktan sonra servise hazır.




Afiyetler olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder