8 Şubat 2013 Cuma

TEREYAĞLI FIRINDA TAVUK


Bloğuma ilk yorumu bırakacak internet gezginizi sana sesleniyorum lütfen elini çabuk tut. Küçük bir sitemden sonra bugünün tarifine geçebilirim. :)


Kereviz çorbası tarifinde bütün bir tavuğu haşlamış ve suyunu çorba tarifinde kullanmıştık. Kocaman bir tavuk elimizde kaldı. :) Bunuda değerlendirmenin en lezzetli yolu olarak tereyağı ile tadına tat katılan fırında tavuk olarak düşündüm.


Malzemeler

  • Bir bütün tavuk
  • Bir yemek kaşığı kadar tereyağ önceden bolaptan çıkarmanızda yarar var sürülmesi daha kolay olur.
  • Tuz, kırmızı pulbiber, kekik (tavuğa yakıştığını düşündüğünüz başka baharatlar varsa kullanabilirsiniz.)

Hazırlanışı

Kereviz çorbası tarifini yaparken tavuğu haşlamıştık ama sıfırdan başlayacak olanlar. Derin bir tencereye tavuğu alsınlar ve tavuğun üzerini kaplayacak kadar su ilave etsinler. Yaklaşık yirmibeş dakika haşlandıktan sonra tavuğu soğumaya bırakabiliriz. Oda sıcaklığına getirdiğimiz tereyağının içine baharatları da ekleyerek karıştıralım. Daha sonra tavuğu tepsiye alabiliriz. Ben tepsinin altına yağlı kağıt serdim. Terayağlı karışım ile tavuğun her tarafını yağlıyoruz. Önceden ikiyüz derecede ısıtılmış fırında yaklaşık kırk dakika kadar pişiriyoruz. Artık yeni nesil fırınlarda üstü pişti altı pişmedi gibi bir sorun yaşanmasada fırınınız eski bir modelse pişirirken tavuğu alt üst etmenizde fayda var. Tavuğun pişip pişmediğini anlamak için bir çatal yada kürdanı tavuğa batırın eğer rahat bir şekilde geri çekebiliyorsanız pişmiş demektir.



Afiyetler olsun...

1 yorum:

  1. bu tereyağı olayını buzluktaki küçük tavukta deneyebilirim, iyi fikir. bence baget ve kanatlarda da lezzetli olur..

    YanıtlaSil